Herken je de volgende situatie(s)?

  • Gedurende de dag voel je je steeds meer die uitgeknepen citroen worden. Iets eten of drinken om weer energie te krijgen geeft kort of helemaal geen verbetering.
    Aan het einde van de dag wil je he-le-maal niets meer. Wat rest is een leeg gevoel en het verlangen naar rust. Je weet, dat wanneer je op jezelf kunt zijn, je je weer beter gaat voelen.
  • In een groep mensen voel je je niet prettig. Een veelvoud aan prikkels en informatie komt in korte tijd bij je binnen. Je voelt je al snel moe en lusteloos.
    Hetzelfde kun je hebben in een gesprek met iemand. Na afloop voel je je leeg. Soms lijkt het wel alsof je dit soort mensen aantrekt.
  • Je komt een ruimte binnen waar de sfeer niet prettig is. Je hebt de indruk dat er nog iets anders aanwezig is, iets wat je niet kunt zien. Je voelt je niet op je gemak. Soms meen je ergens op je lichaam een lichte druk te voelen. Even later voel je je moe en leeg of is je stemming plotseling veranderd.
  • Je hebt moeite met “nee” zeggen tegen de ander en “ja” zeggen tegen jezelf. Hierdoor ga je over je eigen grenzen waarmee je jezelf uitput.

Alle vier situaties gaan over het verliezen van (levens)energie.
Als je het herkent, heb je je dan weleens afgevraagd waarom je jouw energie verliest? Onbewust of bewust?

Je lichaam wordt omgeven door een energieveld. Het wordt ook wel aura genoemd. Het vormt een natuurlijke bescherming en is tegelijkertijd een afweersysteem. Sommige mensen zijn in staat om het helder waar te nemen door bijvoorbeeld het zien van verschillende kleuren om iemands lichaam.

In de ideale situatie omgeeft je energieveld je hele lichaam. Het is overal even krachtig en helder. In deze staat voel je je optimaal en fit en houd je je energie makkelijk bij je.

Wanneer je te maken hebt met een situatie waarin je je energie verliest dan is de kans groot dat je energieveld op één of meerdere plekken zwakker is en/of één of meerdere gaten heeft. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan onder invloed van ziekte, stress, trauma, een operatie of sterke emoties. Ook medicijngebruik, alcohol en drugs etc. kunnen hiervoor zorgen. Dit kan zich al in je kindertijd hebben ontwikkeld. Door deze zwakke plek(ken) of gat(en) stroomt je energie heel makkelijk weg.

Met de energie die jij verliest word je als het ware een magneet voor je omgeving. Alles wat energie kan gebruiken – en dit ook maar al te graag absorbeert – trek je op deze manier aan. Dit kunnen mensen en dieren zijn maar ook energieën zonder zichtbaar lichaam (bijvoorbeeld overleden mensen of dieren).

Heb je te maken met gaten in je energieveld dan lekt jouw energie hierdoor naar buiten maar er kan ook heel makkelijk vreemde energie binnenkomen. Deze energie kan zich hechten in jouw energieveld wat weer van invloed is op je functioneren.
Vergelijk het met een wond in je huid; als de huid stuk is, dan stroomt er bloed naar buiten. Maar er kan ook vuil – zoals bacteriën – door de wond naar binnen. Wanneer je geen aandacht besteed aan de verzorging en heling van de wond dan is de kans groot dat het gaat ontsteken, wat je functioneren weer beïnvloedt.

Je kunt je misschien voorstellen dat wanneer je te maken hebt met energieverlies, je niet goed in staat bent om je eigen grenzen te bewaken of te herkennen. Je bent vatbaar voor beïnvloeding door je omgeving en laat je daardoor leiden. “Nee” zeggen tegen de ander wordt een uitdaging. Je raakt op deze manier steeds meer van jezelf verwijderd. Het ondermijnt je zelfvertrouwen en je ontwikkeling naar een leven zoals jij dat voor jezelf wenst.

De bijzondere werking van Spagyriek stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam en het energieveld. Het bevat de eigenschap om tot de kern van het probleem door te dringen en maakt daarmee ruimte voor herstel.
De volgende twee planten zijn zeer geschikt om in te zetten bij verlies van (levens)energie. Door de specifieke eigenschappen van de planten te combineren, werken ze aanvullend op elkaar. Dit geeft een extra stimulans naar resultaat.

Amygdala amara – Bittere amandel (nr. 7)

In ons hoofd bevindt zich de amygdala, een kleine amandelvormige kern in onze hersenen. De amygdala kan informatie en emoties aan elkaar koppelen maar kan ook reacties in gang zetten (zoals de vecht/vlucht reflex). Deze kleine amandelvormige kern heeft invloed op veel gebieden in het lichaam.
Onder de heilzame planten is het de Amygdala amara die een positief effect heeft op de amygdala in onze hersenen. Het geeft bescherming voor en/of na psychische verwondingen.

De kernkracht in deze plant ondersteunt het herstel van de gaten in het energieveld en beschermt het. Het bevordert de verbinding tussen energie en materie, oftewel de verbinding van je energieveld met je lichaam. Dit stelt je in staat om je energie bij je te houden. Daardoor word je je meer bewust van je eigen grenzen waardoor “nee” zeggen tegen de ander en “ja” zeggen tegen jezelf makkelijker wordt.
De plant heeft een helend effect op het kind dat zich niet prettig voelt in de familie of moeite heeft met de incarnatie. Dit geldt ook voor de volwassene die dit ervaart.

Melilotus – Akkerhoningklaver (nr. 49)

De kernkracht van deze plant – met haar goudgele kleur – ondersteunt het lichamelijke en geestelijke herstel. Het beschermt tegen energieën en aanvallen van buitenaf. Ook deze plant stimuleert het sluiten van de gaten in het energieveld. In combinatie met de Amygdala amara wordt het energieveld in kracht hersteld. Dit heeft een stabiliserende en harmoniserende werking op lichaam, ziel en geest. Hierdoor blijf je in moeilijke situaties of momenten van angst en paniek makkelijker bij jezelf, je “verliest” jezelf niet meer (lees: energieverlies).
Er ontstaat ruimte om vooruit te komen en te kiezen voor jezelf. Het stelt je in staat om beter bij jezelf te blijven in groepen.

Jouw energie is goud waard! Ga er bewust mee om. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er altijd kapers op de kust die maar wat graag jouw goud in ontvangst nemen.

Je energieveld op peil hebben én houden geeft je een natuurlijke bescherming en afweer tegen invloeden van buitenaf. Een krachtig, helder energieveld is een absolute voorwaarde voor het gezond functioneren van lichaam, ziel en geest.