De wereld waar wij sinds maart 2020 in terechtgekomen zijn daagt ons uit op alle lagen; fysiek, spiritueel, mentaal en emotioneel. Veel mensen worden op dit moment geconfronteerd met “vergeten” oud zeer dat diep weggestopt heeft gezeten in deze vier lagen. Angst, depressie, slecht slapen, stress, een pijnlijk lichaam, diep verdriet etc. zijn klachten die nu veel voorkomen.

Maar de andere kant is er ook, gelukkig! Naast het “vergeten” oud zeer wordt bij veel mensen óók de eigen creativiteit op alle vier lagen enorm gestimuleerd. Want dat is wie wij in essentie zijn; scheppers, makers. Wij creëren en verbinden. En die kwaliteiten hebben we nu hard nodig om uit de huidige chaos te komen. Hiervoor hebben we ook onze veerkracht nodig.

Het verlangen om ons leven anders in te richten wordt steeds meer omgezet in actie. In doen. Over de hele wereld ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen en andere manieren van werken en wonen. Er wordt volop gepionierd in het ondernemen. Het besef dat de mens zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar leven en gezondheid alsmede de planeet waarop we wonen, groeit met de dag.

Deze transitieperiode is in feite een enorm alchemistisch proces waar we doorheen gaan. We transformeren met lichaam, ziel en geest ons huidige bewustzijn naar een ander bewustzijn. Van oud naar nieuw, van donker naar licht.

Dit proces doet een groot beroep op onze veerkracht; des te groter deze is, des te makkelijker je kunt meebewegen met alle veranderingen die momenteel plaatsvinden. Niet alleen in de wereld om ons heen maar ook de veranderingen in onszelf.

Het loont om je veerkracht eens onder de loep te nemen.
Hoe ga jij om met plotselinge veranderingen?
Hoe reageerde je bijvoorbeeld op alle opgelegde maatregelen en inperkende vrijheden van het afgelopen jaar? En op de tweedeling in de samenleving die volgde?
Kon je je makkelijk aanpassen aan de omstandigheden en vond je creatieve manieren om ermee om te gaan? Of vond je het juist lastig en werd je geconfronteerd met jezelf en bewoog je weg van de situatie? Werd het moeilijk en liep je vast?

De Spagyriek essences Brassica nigra (zwarte mosterd) en Sinapis alba (witte mosterd) stimuleren de veerkracht die ieder mens van nature in zich heeft.
Brassica nigra werkt aan het vergroten van het aanpassingsvermogen, veerkracht en belastbaarheid.
Sinapis alba werkt aan het weerstandsvermogen en geeft daarmee de kracht om uit een ogenschijnlijk uitzichtloze situatie te komen en een stap voorwaarts te zetten.

Dit is het jaar waarin donker en licht aan elkaar gewaagd zijn. Niet voor niets was het de beurt aan dit duo om in 2021 toegevoegd te worden aan de serie essences.
Binnen de Spagyriek behandelmethode vormen ze het einde van een cyclus en de voltooiing ervan.
Dit loopt synchroon met de huidige overgangsperiode; we verwerken de vorige cyclus (Vissentijdperk) door het te zuiveren en bereiden ons tegelijkertijd voor op een leven in de nieuwe cyclus (Watermantijdperk).
Met hun ondersteunende werking zijn ze zeer geschikt om in te zetten bij (intense) reacties op de huidige veranderingen waarbij veel van onze veerkracht wordt gevraagd.

Het donker in Brassica nigra bevrijdt en absorbeert alles wat ons belast waarna het licht van Sinapis alba dit opvangt met de energie van liefde waarmee de overgang naar een nieuw leven makkelijker verloopt.
Brassica nigra is een krachtige helper om een goede gezondheid in stand te houden, heeft een gunstige invloed op het stofwisselingsproces en een directe werking bij infectie.
Sinapis alba helpt blokkades op te heffen in het spijsverteringskanaal en in de luchtwegen maar ook blokkades die het benutten van onze eigen kracht belemmeren.

Ze helpen ons voor te bereiden op het nieuwe tijdperk dat voor ons ligt. Ze creëren daarvoor de gelegenheid om de waarheid onder ogen te zien die wij voor onszelf in het donker verborgen houden. Eenmaal in het licht kan dit worden geheeld waardoor lichaam, ziel en geest in balans kunnen komen.

Spagyriek is een goede methode om je kracht en gezondheid mee terug te krijgen. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen door gebruik te maken van het volledige spectrum aan werkzame stoffen in de plant. Van nature weet je lichaam hoe ze deze kan benutten.

Kan jouw veerkracht wel een boost gebruiken om makkelijker mee te bewegen met alle veranderingen in deze transitieperiode? Dan is dit Veerkracht complex een geschikt middel hiervoor.